Aangesloten Verenigingen

Hieronder kun je meer leren over de  18 verenigingen die aangesloten zijn bij de VerenigingsRaad Delft.  Ze staan gecategoriseerd per hoofddoel, echter betekent dit niet dat dit het enige doel is. Bij de religieuze/sport/culturele verenigingen speelt gezelligheid zeker een rol en andersom wordt er bij de gezelligheidsverenigingen ook bijvoorbeeld gesport en muziek gemaakt.

Gezelligheid

D.S.V. Nieuwe Delft (De Bolk) is een wat kleinere vereniging in Delft. Iedereen kent elkaar waardoor er veel ruimte is om van alles te kunnen doen en organiseren. Wij hebben geen verplichtingen, waardoor je gemakkelijk actief lid kan zijn en kan studeren. Onze leden zijn heel divers en daarom worden er ook veel verschillende activiteiten georganiseerd.

D.S.V. Sint Jansbrug behoort met ruim 700 leden tot de grotere studentenverenigingen in Delft. Wij zullen ervoor zorgen dat je een plek hebt om te feesten, sporten, cultuur te snuiven, een kamer te vinden, een vliegende start te maken met je studie maar vooral een geweldige tijd zult beleven!

Bij de Delftsche Studenten Bond combineer je ontspanning, ontwikkeling en studeren naadloos met elkaar. Waar veel verenigingen bestaan uit jaargroepen, kenmerken wij ons door groeperingen met leden van alle jaarlagen. Op onze monumentale sociëteit kun je terecht voor de mooiste borrels, vetste feesten en alles wat het studentenleven te bieden heeft!

Het Delftsch Studenten Corps onderscheidt zich door de hoeveelheid aan mogelijkheden om je te verbreden. Dit kan zijn op het gebied van kunst, muziek, sport en nog veel meer. Naast alle activiteiten en feesten die er worden georganiseerd, is onze sociëteit doordeweeks elke avond geopend om gezellig te borrelen.

K.S.V. Sanctus Virgilius is met ruim 2000 leden de grootste studentenvereniging van Delft. Al ruim 120 jaar worden leden op sportief, cultureel en sociaal gebied uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Dankzij de grote diversiteit aan leden, activiteiten en huizen is Virgiel het opstapje naar een te gekke studententijd!

O.J.V. De Koornbeurs is een middelgrote vereniging in het hartje van de binnenstad. Met de grootste diversiteit aan leden kom je van alles tegen: bomenknuffelende hippies, headbangende metalheads, giletdragende borrelaars en vele anderen. Weinig kans dat jij je hier niet thuis voelt!

Outsite is een hechte vereniging en gaybar die alle stereotypes doorbreekt. Met een ontspannen sfeer en superaardige studenten van alle jaren en faculteiten voelt iedereen zich hier op zijn plek; gay, straight, trans, queer of gewoon jezelf, in de kast of uit de kast.


Sport

Bij D.S.R. Proteus-Eretes is roeien dé verbindende factor op onze hechte en fanatieke vereniging. Of je keihard traint voor de Olympische Spelen of evenveel geniet van een drankje en een baantje peddelen in de zon. Op Proteus maak je vrienden voor de rest van je studententijd (en leven!).

D.S.R.V. Laga is in de afgelopen jaren met bijna 900 leden uitgegroeid tot één van de grootste verenigingen van de stad. Door een rijke historie behoort Laga tot de grootste roeiverenigingen van Nederland. Lid zijn van Laga houdt meer in dan alleen knallen op het water. Met diners, borrels en andere activiteiten kan je volledig het studentenleven in duiken.

Bij D.S.V.V. Punch wordt er op alle niveaus gevolleybald, dus je bent ook welkom als je nog nooit een volleybal hebt aangeraakt. Samen met 385 andere leden kan je meedoen aan de activiteiten en feestjes die Punch wekelijks organiseert. Elke vrijdagavond wordt er op de sociëteit in hartje centrum Delft geborreld.

Bij Studenten Rugby Club Thor ben je op de perfecte plek om deze prachtige sport te leren kennen waar sportiviteit áltijd op nummer 1 staat. Je hebt elkaar rug op het veld, waardoor je ook buiten het veld een band voor het leven opbouwt! Bij Thor wordt elke dinsdag na de training gegeten en geborreld op onze clubboot de “Voorwaarts”

V.V. Ariston ’80 is de grootste studentenvoetbalvereniging van Delft en met maar liefst 16 heren- en 4 damesteams kan er op elk niveau gespeeld worden. Naast de gezelligheid op het veld vinden we gezelligheid daarbuiten minstens zo belangrijk. Elke woensdag en zaterdag zijn er dan genoeg Aristoni te vinden in ons pand om te borrelen of te feesten!


Religie

De C.S.F.R. (Civitas Studiosorum In Fundamento Reformato) is een christelijke studentenvereniging op reformatorische grondslag. De C.S.F.R. heeft negen disputen door het hele land. Het Delfts dispuut, Johannes Calvijn, is er daar één van.

De Civitas Studiosorum Reformatorum is een bruisende, actieve, christelijke studentenvereniging in Delft, rijk aan tradities die zijn ontstaan in haar 59-jarig bestaan. Het is een breed gezelschap van zo’n 275 leden met een zeer gevarieerde (kerkelijke) achtergrond, maar met een duidelijke eenheid door het christelijk geloof. C.S.R. is de plek waar al tientallen jaren studenten goede vrienden van elkaar worden, op intellectueel en geestelijk gebied groeien en goede studentengrappen uithalen.

De Vereniging van Gereformeerde Studenten te Delft is een christelijke, actieve en studentikoze studentenvereniging met ongeveer 70 leden. We zijn een kleine, hechte en enthousiaste groep waar iedereen elkaar kent. We willen in onze studententijd actief christen zijn en een goede, gezellige tijd met elkaar hebben.


Cultuur

AEGEE-Delft is dé studentenreisvereniging van Delft. Wij maken deel uit van een van de grootste studentennetwerken van Europa met wel 10.000 leden verspreid over 190 zusterverenigingen.

De Delftse Studenten Jazzvereniging is een vereniging met ruim 300 leden die een passie delen voor gezelligheid met jazz muziek. Dit kan door het te borrelen, actief te zijn in één van onze 20 commissies, te spelen of door te luisteren op de externe Jazz Clubs of op ons festival Just Jazz.
//
The Delft Student Jazz Association is an association with 300 members that seek a social outlet and share a passion for jazz music. This is made possible thanks to our weekly drinks, our 20 committees, our musicians and listeners who attend the Jazz Club parties and the festival Just Jazz. 

Het Delfts Studentenmuziekgezelschap Krashna Musika bestaat uit hét studentenorkest en -koor van Delft en bestaat al 52 jaar. In wekelijkse repetities werken we elk semester in projectvorm toe naar een serie concerten. De repetities worden natuurlijk altijd afgesloten met een gezellige borrel.